perjantai 26. helmikuuta 2016

laiska töitään laskee

 "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty", pätee kyllä Rauhalan remontointiin. Vielä ku joku tekis sen toisen puolen. Eteisessä on aloitettu listojen (lattia-, katto- ja ovi-) maalaaminen, todettu, et joo-o, ei se oikein onnistukaan vapaalla kädellä, aloitettu suojateippaaminen ja kyllästytty tylsään teipinlevitykseen. Milloin? No siis eteisremppa alko muistaakseni vuosi sitten, mutta listojen maalaaminen vasta 0,5v sitten! Tänään teippasin pari metriä lisää niitä listoja, ja lopetin, koska se on edelleen ihan vitun tylsää. Peili makas lattialla noin 7,5v Rytärillä, "täytys kiinnittää, mutten jaksa", muutossa hukkasin ne sen kiinnityssysteemit, ja nyt se on kolme vuotta nojannu tohon eteisen seinään. Tänään jo niin reipastuin, että yritin kiinnittää sen kakspuolisella teipillä, totesin, et se on "vähän" vääntyny, ja ei pysy pelkällä teipilä paikallaan, enkä jaksanu miettiä, miten saisin sen siihen fiksusti. Nojatkoot seinään, ei mun tartte nähdä itteäni vyötäröstä ylöspäin, koska en liiku muualla, ku P-mäellä tai Ojalanmäessä tai Kalsussa.
 Eteien ainoasta maalatusta seinästä oon aika ylpeä! Tai siis onhan noi kaikki maalattu tän vuoden kestäneen eteisrempan aikana (voin kertoa, että oranssi peittyy kunnolla vasta viidennellä kerroksella valkoista maalia...), mutta noi "tapettikuviot" askartelin piirtoheitinkalvoille, ja lätkin seinään tossa syksyllä. Kuva on aika paska, mutta piste sille, joka tunnistaa, mitä ne esittää! Vinkki, suoraan kopioitu rotuyhdistyksen logosta!

 Niin joo. Lautalattia on ihana! Varsinkin, kun sillä kävelee 3 koiraa, ja kukaan ei imuroi ikinä, eli hiekkakin kuluttaa sitä kivasti! Ja ku yks niistä koirista syö matot, niin eteistä ja keittiötä ei voi suojata matoilla. Betolux Aqua lähtee nätisti parissa vuodessa irti keittiön lattiasta, ja vie samalla mennessään sen 1cm asbestikittikerroksen! Noin 100v ja lattia on alkuperäisen, tai melkeinalkuperäisen värinen! Eteisen maalasin ruskean (alkuperänen öljymaali sieltä -30-luvulta) päälle Tikkurilan Permolla, ja se näemmä pysyy Betoluxia paremmin. Ja sattumalta Tikkurilan perinnevärikartasta löyty prikulleen sama sävy, mitä toi keittiön lattia on mennesyydessä ollu! Kertaalleen ku vielä maalais tosta kulkuväylältä ja vahais kunnolla, se ois aika passeli!

 Ja ne aloitetut projektit ja niitten loppuunsaattaminen! Aloin irrottaa keittiön katosta haltex-levyjä, mutta ne irrotetut lojuu keittiössä "matkalla uuniin" ja loput on katosa odottamassa inspiraatiota! Nukkekodin julkisivuremppa on kesken (koska hukkasin kattomaalin...), pyykkivuori vaan kasvaa, koska kukaan ei silitä niitä lakanoita ja pyyhkeitä, mut onneksi Loukku tykkää nukkua silityslaudan päällä! Haaveilen muuten verhotangoista, mutten varmaan ikinä löydä sopivia, onneks on sälekaihtimet! Vaikkei noi 2010-luvun ikkunat sälekaihtimineen tyyppitaloon tyyliltään sovikaan! Ahdistus!
 Ja joo, makkarisa tosiaan on 2/3 seinistä kesken. Siis tapetin irroitus ja uudelleentapiseeraus. Tai maalaaminen. Ja ehkä vois laittaa jonkun nätimmän lampunkin sinne, toi Matin jäämistöstä löytnyt on aika ruma. Mutta ku koko makkari o täynnä purettuja kalusteita, romuröykkiöitä, keskeneräisiä seiniä, yms, en oikein jaksa miettiä yhtä lamppua. Ja sen esteettistä vaikutusta.

Niin. Ja se kammoruma styroksikatto. Onneksi joku ihana ihminen (=Forssan rakennustyö tai vastaava, mikä sen peruskorjausfirman nimi olikaan...) on liimannut pikaliimalla ne styrokslaatat kattoon, niin ne ei irtoa sieltä 1x1cm isompina palasina. Ja sen jälkeen tarttis purkaa se kakkosnelostukiruudukko, joka on rakennettu vaan tota ihanaa bordellikattoa varten. Voin kertoa, että kylppäristä en ihan heti rupea kattoa vaihtamaan!

Niin. Mullahan teoriassa ei oo ku aikaa, mutta ikävä kyllä a) tähän kaaokseen on jo NIIN tottunut, ja b) olen epämotivoitunut ja laiska. Mieluummin virkkaan pääkallopitsiä, mietin pihaa, tai teen ylipäätänsä ihan mitä tahansa muuta, ku remppaan. Jossain vaiheessa siihen kai kyllästyy, ku on asunut vuodesta 2006 asti keskellä remonttia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti