lauantai 23. toukokuuta 2015

vegaanisafkaa



Pitkästäpitkästä aikaa sain tehtyä muutakin ruokaa, kuin sitä ikuista 200astetta-tunti-uunissa-mössöä. Tänään iltapalana on sairaan hyvää rikkaruohokeittoa, nokkoskökkäreitä, ja mansikkaa (soija)jugurtilla. Kökkäreissä nyt on se mun hiiva-pohjaistenleipomisongelma (maistuvat hiivalle, eivätkä kohottamisesta huolimatta oo kuohkeita), ja gluteiniton-ongelma (se sitko...), mutta hyviä nekin lämpiminä on. Välissä maidoton Flora, eli kuivahiivaa lukuunottamatta ruuissa ei ole mitään elukoita. 

Rikkasoppa
vuohenputkea
lipstikkaa
ruohosipulia
pottua
suolaa
vettä
kasvirasvakermakorviketta
maissijauhoja

Silppua kasvikset ja potaatit kattilaan, peitä vedellä, ripottele suolaa päälle (lipstikka on itsesään suolaista, joten suolaa kannattaa lisätä varoen), keitä kunnes potut on kypsiä. Mössää sauvasekoittimella, kippaa tetra kermankorviketta/kermaa sekaan, suurusta tarpeen mukaan jollakin suurusteella. Mä käytin maissijauhoa, ku se purkki oli vieressä. Keitä sen verran, että sakeutuu, ja syö.

Nokkoskokkereet

0,5l 42-asteista vettä
pussi kuivahiivaa
kuivattua nokkosta reippaasti
kuivattua saksankirveliä
tlk suolaa
rlk sokeria
jauhoja valinnan mukaan
(mä käytin sokerijuurikashiutaleita, kaurajauhoa, riisijauhoa ja maissijauhoa)
rlk öljyä

Sekoita hiiva ja mausteet siihen veteen. Sekoita nokkoset ja yrtit, sekä jauhoja sen verran, että siitä mössöstä tulee sämpylätaikinaa. Sekoita öljy, kohota taikina. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes kikkareet näyttävät ja tuntuvat kypsiltä.

2 kommenttia:

  1. Molemmat ohjeet kuulostaa siltä, että kokeilen!!! Just tälläsiä helppoja ja nopeita eikä turhan tarkkoja kikkailuohjeita ihmisen pitäisi syödä ja tehdä. Ja ohjeista, joissa kaiken voi korvat kaikella! :)

    VastaaPoista
  2. No älä, mun ruuanlaitto on just tätä, mitä käteen sattuu,kattilaan tai uuniin,ja maustetaan sillai, miltä tuntuu. Sitten ihmetellään, et kuinka en osaa leikata just 1x1cm kurkkukuutioita, miten mä teen ruokaa kotona? Ja kuinka selviän keittiövuoroista oikeissa töissä? Hei, mun ruuanlaitto o pelkkää fiiliksen mukaan menoa, tai puolivalmisteitten yhdistelyä genareihin. (siis palkkatyössä)

    VastaaPoista