sunnuntai 31. toukokuuta 2015

kukkaakukkaakukkaa

 Piha näyttää kaatopaikan ja ydinpommikokeilun sekoitukselta, mutta rajataan kuvakulmia reippasti, ja kuvataan vaan kukkasia. Ja jätetään se innokkain kukkija pois kuvista. Kauneista kaunein koira ei ymmärrä, miksen halua zoomata vain sitä, siksi joka kuvassa on osia Kuningatar Karmasta.
 Syreenikin kukkii kohta, jee!

 Olen löytänyt ehdottoman suosikkikukkani. Sarviorvokki. Siemenpussi löytyy jokaisesta halpahallista parillakymmenellä setillä, kukkii ekana kesänä, kylväytyy itsestään, kestää Piha Koirasen tallauksen, ja VOH:n kaivuut (rauha hänen muistolleen), on myrkytön, ja mikä parasta, monivuotinen. Ja värivarioita on noin miljoona.
 Saksankirveli kukkii, ja ruohosipuli on täynnä nuppuja. Ja lipstikka rehottaa. Portaitten pieleen on ilmestynyt hassu keltainen orvokki, mistä lie muuttanut.... Kesäkurpitsat on vihdoin istutettu lämpölavaan, ja kurkkuja varten rakennettu toinen lava. Kolmas tarttis vielä askarrella, sitten on kaikki siemenet maassa. Kasvihuoneen eteen tulee tinjamia (hevitiskin ruukku on jo kaivettu siihen timotein ja voikukan sekaan) ja mäkimeiramia, nekin on kukkiessaan kuvien perusteella ihan perennoista käyviä.

 Ja lopuksi kasvintunnistusapua. Hirviöpuska. Pallon mallinen, ei roiku, niinku norjanangervo, vaikka kukat siltä näyttävätkin. Kukkii, vaikka lehtien kasvu on ihan vaiheessa. Korkeutta ja halkaisijaa about 1,5m, ikää miljoona vuotta, kasvaa tosiaan leikkaamatta pallona.

1 kommentti:

  1. Niissäkin on eri kantoja. Toi voi olla sitten sellainen "pystymallisempi" kuin tavanomaiset roikkuvat.

    VastaaPoista