maanantai 8. joulukuuta 2014

äläsyömitään

Viikko maidotonta elämää takana, mitä ajatuksia se herättää?

- On todella hankala perustella ihmisille, miksen syö gluteinia ja maitotuotteita, sen kaiken muun nirsoilun lisäksi. "Olen finninen läski" ei kokemukseni mukaan riitä perusteluksi maassa, jossa iso osa ihmisistä saa eläntonsa maidon kasvattamisesta, ja jossa maito on ihan normaali ruokajuoma.
- Valmisruokavalikoima supistuu nollille, jos ei syö viljoja, maitotuotteita, eikä ulkomailla kasvatettuja eläimiä. Eikä kotimaisia häkkikananmunia.
- Soijavanilijakastike ei maistu samalle, kuin maito ja sokeri kahvissa.
- Kaurakaakao kahvissa vastaa veden lisäämistä kahviin.
- Proteininsaanti vähintään puolittuu, eikä niistä kaikenmaailman proteinipatukoista, jauheista tms o mitään apua, koska kaikissa proteinilähteenä on hera. Eli maito.
- Tumma suklaa on pahaa.
- Syötävä tummasuklaa sisältää maitoa, katsokaa vaikka Fazerin tai Maraboun patukoitten tuoteselostetta.
- Soijajäätelö ei maistu samalle, kuin kermajäätelö.
- Naamani on vielä hirveämmän näköinen, kuin viikko sitten.
-Kaipaan käsittämättömiä asioita, kuten Fazerin sinistä, mokkapalojen reunoja, Saarioisen härkäruukkua, jne.
- Maapähkinävoi tekee riisikakuista syötäviä.
- Ruuanlaittoa on pakko harrastaa, jos meinaa töissä syödä jotain muutakin, kuin Hesen kanasalaattia.

Yhteenvetona, harkitsen vielä sataan kertaan sokerista, tupakasta ja kahvista luopumista, ku jo pelkkä lehmänmaito meinaa olla ylitsepääsemättömän vaikeaa. Ja musta tulis paska vegaani.

2 kommenttia:

  1. Miksi sä kidutat itteäs noin? Syötkö sä mitään viljaa? Mä oon ollu pari vuotta syöny gluteenittomia viljoja, mutta niitäkään en pysty syömään kovin paljoa. 2 palaa leipää on ihan maksimi tai muuten maha turpoaa niinkuin olis viimeisillään raskaana.

    Mutta mulle tää ei oo ollu edes vaikeaa, lapsena mulla oli kaikenmaailman allergioita joista pahimmat oli mansikka suklaa ja juusto! Ja tomaatti, kala. Tonnikalapizzaa, joo kiitos kyllä mutta ilman tomaattia, tonnikalaa ja juustoa! Nam.

    VastaaPoista
  2. Syön mä kauraa ja tattaria jamuita gluteenittomia. Tää on kato paleo-dietti joka on suurta huutoa. :D Aloitin lähinnä sillä, et kun kovasti mietin, et millasen ruuan syömiseen koirani ja kissani o alunperin tarkoitettu, niin miki en ite söisi sillai, miten lajini on alunperin ruokittu.

    VastaaPoista